Windows 8.1

Een computer met Windows 8 kopen. Waar op te letten?

Ben je opzoek naar een nieuwe computer met daarop Windows 8? Graag bieden wij je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je een nieuwe computer koopt met Windows 8 erop.

Je zal onder andere op de snelheid van een computer moeten letten, evenals de grote van het geheugen en nagaan bij jezelf wat je met de computer wilt doen.

Tip 1: Let op de snelheid

Snelheid is belangrijk voor een computer, maar ook voor jezelf. Wanneer je de computer wil gebruiken moet deze natuurlijk wel snel zijn en ook snel opstarten. De snelheid wordt bepaald door een aantal factoren, namelijk:

  • Het werkgeheugen
  • De processor

Bij werkgeheugen gaat het erom hoe meer geheugen, hoe beter. Bij de processor wordt aangeraden om een i5 of hoger te nemen. Daarmee heb je een goede en snelle computer.

Tip 2: Wat wil je met de computer doen?

Bij de aanschaf van een computer is het handig om na te denken wat je met de computer wilt gaan doen. Wanneer je alleen je mail in internetpagina’s wilt bekijken, zal je niet een dure computer nodig hebben. Wanneer je echter films wilt bewerken, zal je een betere computer moeten kopen, aangezien dit proces veel rekenkracht kost.

Tip 3: Let op de grote van de harde schijf

De grote van de harde schijf (geheugen), verschilt per computer. Er zijn twee verschillende harde schijven, namelijk HDD en SSD. Een SSD is veel sneller, waardoor je computer ook veel sneller zal zijn. De grote van de schijf verschilt sterk. Met een harde schijf van minimaal 100 gigabyte (GB) heb je echter al ruimte genoeg.